Ervaringen van anderen

Coaching (Erik, 48 jaar)

Ik melde me bij Marieke zonder zelfvertrouwen, met een negatief zelfbeeld en geen enkel vertrouwen in anderen. De dagen voelden heel zwaar, de druk van de maatschappij en de verwachtingen voelden aan als lood. Totdat ik bij Marieke kwam.

Ik had geen idee wat ik kon verwachten. Ik dacht dat ik wel een doos tissues nodig zou hebben tijdens het intakegesprek en de eerste paar sessies. Gelukkig was daar geen sprake van. Marieke’s aanpak was verfrissend en immer positief. “Problemen” pakte ze aan in een mix van theorie, cursistenervaring en eigen levenservaring. Juist door deze combinatie voelde ik mij heel snel op mijn gemak. Ook de familieopstelling zonder mede familieleden voelde heel goed aan. Ik heb mijn plaats binnen het gezin van herkomst ontdekt en weten te waarderen en accepteren.

Mijn zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen is weer hersteld. Ik mag er wel degelijk zijn. Dat weet ik nu. Mijn symbolische houvast heb ik gevonden in de kracht van muziek, luisteren naar een mix van klassiek en pop. Op sommige momenten is deze muziek heel breekbaar. Op andere momenten juist heel krachtig. Maar het belangrijkste is het genieten. Niet alleen van de muziek, maar zeker ook van mijn directe omgeving.

Marieke heeft een bordje met een hele mooi spreuk in de kamer staan: “If you can dream it,… you can do it.” Een mooi advies voor iedereen die durft te dromen!

Familieopstelling (52 jaar)

“Ik heb een eigen praktijk in transpersoonlijke therapie en healing maar sta altijd open voor andere wegen naar bewustwording. Zo kwam ik ongeveer 7 jaar geleden in contact met Marieke , die mij enthousiast over opstellingen vertelde. Een paar maanden daarna maakte ik een afspraak om samen met haar en Bert te kijken naar de plek van onze oudste  zoon in de mannenlijn van de familie van mijn man. En natuurlijk naar mijn rol daarin. Jelle was toen 18jaar. Er gebeurde veel en het was bijzonder om te zien hoe Bert zich gedroeg als mijn schoonvader. Het is moeilijk uit te leggen hoe het precies werkt, maar het was duidelijk dat energie van mensen zich kan verplaatsen naar de representanten.

Ik was benieuwd wat voor gevolgen de opstelling zou hebben. Na twee weken zei mijn zoon ineens dat hij het roer om wilde gooien. Niet meer bij zijn vader werken maar met daklozen in Amsterdam. De vrijheid die zijn opa hem had gegeven werd nu zichtbaar in de praktijk. Prachtig. Nadien heeft onze dochter een afspraak gemaakt en nog weer later ging mijn sceptische man een poging wagen. En elke keer weer stonden we versteld van het resultaat.

Ik wil daar graag aan toevoegen dat degenen die de opstelling begeleiden van groot belang zijn voor het resultaat. Men moet zeer betrokken zijn en goed kunnen aanvoelen wat er gebeurt. Bert en Marieke zijn wat ons betreft een heel goed team die elkaar aanvullen en heel begrip en liefdevol met hun cliënten omgaan.
Loop je vast in steeds hetzelfde patroon en kun je het niet met je verstand ontrafelen dan raad ik graag de familieopstelling aan.”
 

Coaching (28 jaar)

“Marieke heeft het vermogen om je innerlijke obstakels aan het licht te brengen en er vervolgens op speelse wijze mee aan de slag te gaan. Door deze speelse en creatieve insteek word je uitgenodigd om deze ‘schaduwkant’ van je persoonlijkheid volledig onder ogen te zien en te helen. Daarbij is Marieke een warme vrouw met een enorme interesse die zelf ook op het puntje van haar stoel zit om te zien hoe jij je ontplooit.”
 

Loopbaanbegeleiding (38 jaar)

“Het traject heeft mij in korte tijd veel opgeleverd; Door het tekenen en de visualisaties kwam ik op een andere weg dan via woorden in contact met wat ik werkelijk wilde en wat ik leuk vond. Wow, dat was gaaf! En elke keer kwam ik bruisend van energie en tegelijkertijd heerlijk rustig terug uit de sessie. En nu? Nu doe ik het werk dat ik wil en ik geniet er met volle teugen van!”
 

Loopbaanbegeleding (41 jaar)

“Kom maar zei de fee.” “Maar waar gaan we heen dan?” Zij nam haar toverstokje en zei: “Vertrouw er maar op dat je goed gaat. Volg je hart.” De wind nam hen mee en zij kwamen precies daar waar ze zijn wilden.
“Lieve Marieke, Enorm bedankt voor al je rust, ruimte en liefde waarmee je me begeleid hebt. Het mooiste geschenk is onbetaalbaar; dat ik weer durf te vertrouwen op mijn hart en op wat me ingeeft in plaats van het helemaal kapot te denken en in de war te raken. Ik durf weer te vertrouwen op mijn passie, plezier en op wat me ingeeft! 1000x Dank!”
 

Persoonlijke begeleiding/ zwangerschap & kinderen (39 jaar)

“Marieke heeft samen met mijn dochter Laura (14 jaar) haar, in de zwangerschap overleden tweelingbroertje een plekje gegeven binnen ons gezin. Zij deden samen een opstelling en ik heb met tranen in mijn ogen gekeken en gevoeld hoe het kleine mannetje weer terugkwam in ons gezin. Voor Laura heel fijn, want zij heeft hem haar hele leven gemist. En voor mij heel fijn dat er balans is gekomen bij Laura. Daarnaast ben ik heel blij dat ik hardop kan zeggen dat ik moeder ben van nog een kind ook al is hij fysiek niet hier aanwezig.  In de dagen erna hebben we met de rest van het gezin er over gepraat en hem uiteindelijk ook een naam gegeven. Bas! Laura & Bas. En Laura heeft een mooie blauwe vlinder voor hem neergezet in de woonkamer op de kast. De manier waarop Marieke liefdevol deze sessie heeft begeleid en wij uiteindelijk Bas weer bij ons hebben is zo prachtig, daar zijn wij haar ontzettend dankbaar voor.”

Reacties zijn gesloten.