Familieopstellingen: inzicht en helderheid

Familieopstellingen laten zien wat er op een dieperliggende laag speelt. Heb jij het gevoel vast te lopen? Ben je jezelf kwijt? Ervaar je ‘gedoe’ met mensen om je heen? Kom je er niet uit en weet je niet hoe je verder moet? Een familieopstelling kan je een stap verder brengen.

In verbinding

Of je dat nou wilt of niet, je bent verbonden met andere mensen. Een verbinding kan soms meer gedoe worden dat je in de weg zit. Je geniet niet meer van het contact en krijgt er geen energie meer van. Familieleden, collega’s, vrienden, ze confronteren je met jezelf en dat is zowel mooi als pijnlijk. Een familieopstelling gaat over jou in relatie tot de mensen en de wereld om je heen.

Welke vragen passen bij een familieopstelling?

Een familieopstelling geeft je inzicht in vragen op het gebied van zingeving, relaties, werk en gezondheid. Ik hoor vaak de volgende vragen van mensen die een opstelling doen:

  • Hoe kan ik de relatie met een familielid, partner of collega verbeteren?
  • Hoe blijf ik bij mezelf in contact met anderen?
  • Wat houdt me tegen om mijn doelen te bereiken?
  • Waarom durf ik me niet te uiten of mezelf te laten zien?
  • Wat willen mijn lichamelijke klachten me vertellen?
  • Hoe kom ik af van mijn bindingsangst of verlatingsangst?

Wat brengt een familieopstelling?

Een familieopstelling brengt inzicht en helderheid. Het helpt je om de verbinding met jezelf weer te vinden, zodat jij je eigen plek kunt innemen. Het voelt vaak alsof er een last van je schouders valt. Dit mooie werk mag ik al 10 jaar doen. Steeds is het weer bijzonder en indrukwekkend. Na afloop vallen vaak de volgende woorden: opluchting, ruimte, rust, vrijheid en verbinding.

Dit filmpje brengt familieopstellingen mooi in beeld:

Familieopstelling in een groep of individueel

Ik begeleid familieopstellingen in groepen of individueel. Ik doe dit in gemeente De Bilt, vlakbij Utrecht. Heb je het gevoel dat een familieopstelling je een stap verder kan brengen? Je bent van harte welkom.
Bel of mail me voor een  eerste kennismaking.

Reacties zijn gesloten.