Ga jij jouw eigen pad?

Hoe komt het toch dat het lastig is echt jouw eigen pad te gaan? Of om echt te voelen wat jij wil? Misschien richt je je op je omgeving of doe je hoe je geleerd hebt hoe het moet. Stop je door onzekerheid, of doordat je gelooft dat het niet mogelijk is wat je wil? Wat zit er in de weg? Soms zit je op een onbewuste laag vast. Het kan ook iets uit jouw familie of herkomst zijn waardoor je niet echt je eigen pad gaat. Stel je voor dat je wel helemaal het leven leeft dat echt bij jou past....

Volg je eigen pad

5 tips om je eigen pad te volgen

Iedere dag is een nieuwe kans om stappen te maken op jouw eigen pad. Deze tips kunnen je helpen daarbij helpen:

  1. Ga zitten en schrijf op welke waarden voor jou echt belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan plezier, liefde, avontuur, verbinding, ontwikkeling. Schrijf er zoveel mogelijk op. Selecteer hieruit jouw top 5. Wanneer ervaar je deze waarden en hoe kan je die meer in je leven brengen? Doe dingen waarvan jouw ogen echt gaan stralen, waarvan je hart een sprongetje maakt.
  2. Stel je wint 7 miljoen, alles is mogelijk en de mening van anderen doet er ook niet toe. Wat zou je dan doen? Zou je je huidige baan houden? In hetzelfde huis wonen? Zou je een deel weggeven en aan wie? Door hierover te mijmeren worden je dromen helderder. Wat is de essentie van jouw dromen? En hoe kan je die nu vormgeven met een stap die zo groot is dat je er energie en inspiratie van krijg en zo klein dat het moeiteloos haalbaar is?
  3. Welke kwaliteiten en vaardigheden heb je en hoe kan je die inzetten om te bereiken waar jij op uit bent?
  4. Wat belemmert je? Welke overtuigingen zitten je in de weg? Ga aan de slag om die om te zetten in mogelijkheden.
  5. Wees dankbaar voor alles wat je hebt meegekregen (ook als je veel hebt gemist), dank je ouders dat ze je op de wereld hebben gezet. Neem je leven  met 2 handen aan en geef het op jouw manier vorm.

En om goed bij jezelf te blijven zodat je kan blijven voelen wat bij jou past, kan je deze oefening gebruiken:

Ik wens je een heerlijk en inspirerend pad!

Nieuwsgierig naar meer? Merk je dat je het soms lastig vindt om jouw pad te gaan? Zit er misschien nog wat in de weg? Ik kan je helpen stappen te zetten op jouw pad. Doe doe ik door je te helpen de verbinding te vinden met jezelf, met jouw kwaliteiten, jouw gevoel en verstand, met jouw passie, zingeving, levensenergie en levensvreugde. In mijn begeleiding maak ik gebruik van alles wat je tot je beschikking hebt: je hoofd, hart en handen. 

Reacties zijn gesloten.