Relatietherapie

Zin hebben om elkaar te zien, elkaar inspireren, een relatie die stroomt en waarbij je goed op elkaar bent afgestemd en je je gezien en gehoord voelt. Klinkt goed toch? In de praktijk ziet het er jammer genoeg soms anders uit. Precies daar waar we elkaar in liefde vinden, kunnen we elkaar zo raken. Misschien voelt het wel alsof de liefde of de aantrekking opdroogt. Hoe laat je het dan stromen?

Wat levert relatietherapie mij op?

Door relatietherapie worden je kwaliteiten en valkuilen duidelijker. En ook hoe je die samen tegenkomt. Door je patronen te (her)ontdekken en bij te sturen, maak je ruimte om liefde en aantrekkingskracht te laten stromen, de verbinding te versterken en rust, begrip, lol en groei te laten ontstaan. Je kan elkaar zo versterken in eigenheid en samenzijn.

Onderwerpen die vaak aan bod komen in relatietherapie:

  • Hoe blijf ik bij mezelf in verbinding met de ander?
  • Hoe ga ik van bindings- of verlatingsangst naar verbinding?
  • Wat kunnen we doen om de liefde en aantrekkingskracht weer te laten stromen?
  • Hoe gaan we samen om met uitdagingen of levensvragen die op ons pad komen?
  • Hoe houden we de verbinding met elkaar in de drukte van werk en gezin?
  • Hoe gaan we om met uitdagingen van een samengesteld gezin?
  • Een van ons heeft gevoelens voor een ander. Wat nu?

 

Waar we elkaar vinden, raken we elkaar

We zoeken elkaar uit op (on)bewuste lagen van herkenning. Die lagen of patronen kunnen zowel hetzelfde als aanvullend op elkaar zijn. Dat voelt vertrouwd en geeft verbinding. De valkuil is dat we elkaar vast zetten, in een bepaalde vorm klein houden of onbewust elkaar èn onszelf tegen houden om te groeien. En juist waar we elkaar vinden in liefde, kunnen we elkaar dus raken op diepe lagen.

Een relatie geeft dan ook een mooie – en soms heel confronterende – mogelijkheid om te ontwikkelen, vrijheid te vinden en te ontspannen in oude patronen, zodat je je weer echt kunt verbinden met jezelf en van daaruit met de ander.

Eline kwam met een vraag over haar ex:

“Ik worstelde al een aantal maanden met het loslaten van mijn ex. Eigenlijk was het gek, want de relatie bracht me veel spanning, verdriet en angst. Waarom was het dan toch zo moeilijk om los te laten? Waarom voelde ik zoveel loyaliteit? Ik had het idee dat mijn verdriet niet om mijn ex ging, maar om mijn vader. Ik merkte dat ik er zelf niet uitkwam.

Al tijdens de familieopstelling met Marieke ontstond er rust. Waar ik aan het begin van de opstelling uit alle macht wilde dat mijn ex zich zou omdraaien naar mij, en ik me alleen en in de steek gelaten voelde, kon ik aan het eind van de opstelling al voelen: het is goed, jij gaat jouw pad en ik het mijne.

Werkwijze relatietherapie

Als je bij me komt voor relatietherapie, gaan we samen aan de slag met jouw of jullie vragent. Naast coachingsmodellen, werk ik veel met familieopstellingen. Daarin worden dynamieken die bij jullie of jezelf spelen letterlijk zichtbaar en kan je weer stappen zetten en patronen loslaten die je niet meer dienen. Verdere uitleg: familieopstellingen of systemisch werk.

Je kunt voor relatietherapie samen met je partner komen. Je kunt ook zelf met een vraag komen en later misschien samen. Of je hebt een relatievraag zonder partner. Zoals het onderzoeken van je patronen in een partner aantrekken of het loslaten van een ex-geliefde.

Jeroen kwam met zijn vriendin voor relatietherapie:

"Mijn vriendin en ik hadden met Marieke al verschillende sessies familieopstellingen meegemaakt; zowel als vraagsteller als in de rol van representant en recent een sessie relatiebegeleiding. Haar zorgvuldigheid en haar heldere benadering vallen direct op. Dit gaf mij al vanaf het begin het gevoel dat ik in goede handen was.

Tijdens de relatiesessies voelde ik dat ze nauwkeurig in kan tunen op wat er in ons beiden gebeurt en wat er in ons leeft. Dit versterkte mijn gevoel van vertrouwen; aan de andere kant houdt ze het overzicht en de leiding en ook dat ervaar ik als heel prettig. Daarnaast is zij een betrokken en hartelijk mens, wat mij betreft onmisbare eigenschappen in dit mensenwerk."

Kosten relatietherapie:

  • Sessie koppels € 175,-  (1,75 uur)
  • Sessie individueel € 110,-  (1 uur)

Benieuwd of relatietherapie jou ook een stap verder kan brengen?

Mijn begeleiding is persoonlijk, warm en doortastend.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt of wilt weten wat ik voor je kan betekenen. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten! Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Groenekan, vlakbij Utrecht. Bel of mail me voor een afspraak of een vrijblijvende eerste kennismaking.

Reacties zijn gesloten.